Groep 8 2017 – 2018

Op vrijdag 25 mei hebben de kinderen van groep 8 deelgenomen aan een herdenkingsbijeenkomst op het ereveld de Grebbeberg.
Everard Bakker (de vader van Daan) heeft kunnen regelen dat wij bij deze unieke bijeenkomst aanwezig mochten zijn. Het was een mooie, indrukwekkende herdenkingsdienst. 

Afbeeldingsresultaat voor grebbeberg

Klik hier voor de foto’s. 


Vandaag hadden de kinderen van de groepen 7 en 8 van de Zuidwend het geluk dat zij mochten ‘praten’ met een soldaat. De landmacht wil graag dat de maatschappij zich bewust is van wat militairen doen voor en namens de Nederlandse samenleving. De bezoekende militairen doen dat met hun persoonlijke verhaal en uitrusting.

Klik hier voor de foto’s. 

Afbeeldingsresultaat voor soldaat cartoon


Veel lokale banken van de Rabobank organiseren sinds 2005  voor de leerlingen van groep 7 en 8 van de bovenbouw van de basisschool een BankBattle. Dit is een quiz waarbij door middel van het internet antwoord op bepaalde vragen/opdrachten gegeven moet worden. Aan het einde van het afronden van alle vragen/opdrachten moet de kluis nog worden gekraakt. Daarna kan pas de eindopdracht worden gemaakt. Wie het snelst de eindopdracht heeft afgerond, heeft gewonnen. Tijdens deze ‘wedstrijd’ moeten leerlingen goed met elkaar samenwerken. Een bepaalde tactiek en strategie is hierbij erg handig.

Klik hier voor de foto’s 

Afbeeldingsresultaat voor quiz


Alle leerlingen in groep 8 weten al op welke middelbare school zij geplaatst zijn. Toch blijft de Cito-eindtoets spannend. Drie ochtenden hebben de kinderen toetsen gemaakt op de onderdelen, taal, rekenen en wereldoriëntatie. Met een high tea werden deze drie (in)spannende dagen afgesloten.

Klik hier voor de foto’s 

Afbeeldingsresultaat voor cito eindtoets


Op woensdag 21 februari zijn wij met groep 8 naar het Nationaal Militair Museum in Soest geweest. Wij bezochten een boeiende, interactieve tentoonstelling die speciaal gemaakt is voor de kinderen uit groep 7 en 8. De kinderen leerden een stukje geschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens mochten zij het museum bezoeken.

Het was super leuk om te zien dat de kinderen geïnteresseerd waren,  actief meededen en alle vragen konden beantwoorden.  Klik hier voor de foto’s. 

Afbeeldingsresultaat voor nationaal militair museum


Donderdag 1 februari hebben de kinderen van groep 8 een zeer aansprekende les over de dode hoek gehad. We denken dat de kinderen nu goed op de hoogte zijn en gevaren kunnen herkennen. En vooral, waar zij zich als verkeersdeelnemer moeten opstellen in de buurt van ‘zwaar’ verkeer. Klik hier voor de foto’s. 

Afbeeldingsresultaat voor traffic skills
Woensdagochtend 6 december gingen wij met groep 8 schaatsen. Op de fiets gingen wij rond 08:30 uur richting de sfeervolle openlucht ijsbaan in Laren. Wij kregen een leuke clinic van een gastdocent. De kinderen genoten van deze gezellige activiteit. Klik hier voor de foto’s. 


Afbeeldingsresultaat voor schaatsen


Op 5 december hebben wij in groep 8 een gezellig sinterklaasfeest gevierd. De kinderen maakten mooie surprises en schreven fantastische gedichten. Klik hier voor de foto’s

Afbeeldingsresultaat voor sinterklaas


Donderdagochtend 16 november hebben de kinderen een verkorte EHBO ‘cursus’ gevolgd. De gastdocent heeft de kinderen o.a. geleerd wat ze moeten doen als iemand bewusteloos raakt, hoe wondjes verbonden moeten worden en hoe zij de Heimlich greep goed kunnen toepassen. De kinderen waren super enthousiast en hebben veel van de interessante les opgestoken. Klik hier voor de foto’s. 

Afbeeldingsresultaat voor ehbo


Op donderdagochtend 12 oktober kregen wij bezoek van een gastdocent van Het Spookbos. Duurzaamheid en energie stond tijdens deze les centraal. Na een interactief gesprek gingen de kinderen aan de slag met het maken van een ‘led’monster. Het was een succes.  Klik hier voor de foto’s. 

Afbeeldingsresultaat voor duurzaamheid


Prinsjesdag in groep 8 betekent ‘hoedjesdag’. Klik hier voor enkele leuke foto’s.

Afbeeldingsresultaat voor prinsjesdag cartoonDe informatie-avond van groep 8 is goed bezocht. Mocht u de informatie nog eens terug willen lezen dan kan dat hier: Infoavond-september-2017-groep-8

Afbeeldingsresultaat voor informatieavond


Beste mensen, 

Op maandag 4 september zijn wij met groep 8 goed gestart. Klikt u hier voor de groepsfoto. Een gezellige en enthousiaste groep jongens en meisjes die in dit jaar worden voorbereid op het uitvliegen naar het voortgezet onderwijs. Er zal hard gewerkt worden en daarnaast zullen ze ook veel leuke dingen gaan doen, welke echt bij zo’n laatste jaar passen. Denk hierbij aan de Eind-Citotoets, het kamp en de musical.

Dit jaar krijgen de kinderen in groep 8 les van meester Robbin. Samen met de kinderen gaan we er een onvergetelijk slotjaar van maken.

Wij wensen alle kinderen van groep 8 en hun ouders veel plezier dit schooljaar.

Groetjes Meester Robbin en de kinderen van groep 8!

Afbeeldingsresultaat voor school is weer begonnen


PicsArt_08-28-11.49.57.png wordt weergegeven


cartoon-children.295151516_std