Groep 8 2019 – 2020

Het sinterklaasfeest in groep 8 was een groot succes. De kinderen hadden mooie surprises gemaakt en goede, persoonlijke gedichten geschreven. Het was een hele gezellige ochtend.

Klik hier voor de foto’s 


Afbeeldingsresultaat voor sinterklaas


Tijdens de Kinderboekenweek zijn wij in groep 8 een wereldreis gaan maken:

Met de Thalys vertrokken wij naar Parijs om de Eiffeltoren te beklimmen, vlogen vervolgens naar Afrika om de geweldige Piramides te bewonderen en maakten met de boot de oversteek naar Zuid- Amerika waarbij wij bergen beklommen om de verborgen Incastad de ‘Machu Picchu’ te bezoeken. Aansluiten zaten wij urenlang in de auto richting het Noorden om de ‘Golden Gate Brug’ te bezichtigen.

Wat een geweldig avontuur, maar wij waren nog lang niet klaar!

Het geweldige werelddeel Azië mocht natuurlijk niet ontbreken, maar waar wilden wij naartoe? Na stemmen kwam de Chinese Muur als winnaar uit de bus. Wat een fantastisch gezicht, iedereen vond het heel indrukwekkend. Maar de tijd begon te dringen. Net op tijd bereikten de kinderen en ik het vliegveld om af te reizen naar Sydney. Wat een hitte, zoveel mensen, allemaal backpackers. Heel gezellig, maar het was tijd voor afkoeling. Zwemmend kwamen wij op de laatste locatie aan: Antarctica. 

Het was een vermoeide, maar onvergetelijk avontuur. 

Afbeeldingsresultaat voor wereldreis


Dinsdag 8 oktober kreeg groep 8 een interactieve verkeersgastles over de dode hoek. Het doel van deze les is dat de kinderen leren om verschillende verkeerssituaties goed in te schatten en nadenken over de veiligste oplossingen. De les is zeer innovatief en creatief.  Door virtuele verkeerssituaties en probleemstellingen werden de leerlingen naar de lessen “getrokken”. 

Klik hier voor de foto’s.

Afbeeldingsresultaat voor traffic skillsBeste mensen, 

Op maandag 26 augustus zijn wij met groep 8 goed gestart. Een gezellige en enthousiaste groep jongens en meisjes die in dit jaar worden voorbereid op het uitvliegen naar het voortgezet onderwijs. Er zal hard gewerkt worden en daarnaast zullen ze ook veel leuke dingen gaan doen, welke echt bij zo’n laatste jaar passen. Denk hierbij aan de Eind-Citotoets, het kamp en de musical.

Dit jaar krijgen de kinderen in groep 8 les van meester Robbin. Samen met de kinderen gaan we er een onvergetelijk slotjaar van maken. Wij wensen alle kinderen van groep 8 en hun ouders veel plezier dit schooljaar.

Groetjes Meester Robbin en de kinderen van groep 8!

Klik hier voor de klassenfoto’s.  


Afbeeldingsresultaat voor school is weer begonnen


PicsArt_08-28-11.49.57.png wordt weergegeven


cartoon-children.295151516_std