Groep 8 2018 – 2019

Dinsdag 2 april brachten wij met de groepen 7 en 8 een bezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam. De kinderen hebben kennis gemaakt met het dagelijks leven uit de Gouden Eeuw. Tijdens een actieve rondleiding werden de zintuigen van de leerlingen aangesproken. De leerlingen proefden specerijen uit verre landen, roken het atelier van Rembrandt, voelden hoe zacht de jurken van rijke dames waren en ontdekten de geluiden van de Nachtwacht. Het was een geweldige ervaring.

Klik hier voor de foto’s.

Afbeeldingsresultaat voor rijksmuseum


Op donderdagochtend 14 maart stond er een gastles van Stichting Halt over jeugdcriminaliteit op de planning. Tijdens deze les werden vijf casussen behandeld. Jongeren kunnen sterk uiteenlopende redenen hebben om over de schreef te gaan. Stoer doen, verveling en boosheid zijn veelgenoemde redenen voor jongeren om strafbare feiten te plegen. Met de klas werd naar deze redenen gezocht. Ook kwamen wij er achter wat de gevolgen voor de jongeren, de slachtoffers en de ouders zijn geweest.

Klik hier voor enkele foto’s. 

Afbeeldingsresultaat voor stichting haltDinsdag 12 maart kreeg groep 8 een interactieve verkeersgastles over de dode hoek. Het doel van deze les is dat de kinderen leren om verschillende verkeerssituaties goed in te schatten en nadenken over de veiligste oplossingen. De les is zeer innovatief en creatief.  Door virtuele verkeerssituaties en probleemstellingen werden de leerlingen naar de lessen “getrokken”. 

Klik hier voor de foto’s. 

Afbeeldingsresultaat voor traffic skills


Op woensdag 19 december sloten wij het jaar 2018 af met een gezellig kerstdiner.

Klik hier voor de foto’s.

Afbeeldingsresultaat voor kerst


Vrijdagochtend 14 december kregen wij een gastles van Eveline (de moeder van Fien). Tijdens deze leuke, interactieve en leerzame workshop leerden de kinderen veel over de styling van presentaties. 

Ook vonden velen het leuk om mee te doen aan de foute kersttruiendag.

Klik hier voor de foto’s.

Afbeeldingsresultaat voor foute kersttrui


Het sinterklaasfeest was ook dit jaar weer super gezellig en leuk. De kinderen hadden enorm hun best gedaan om mooie gedichten en persoonlijke surprises te maken. 

Klik hier voor de foto’s.


Afbeeldingsresultaat voor sinterklaas


De Kinderboekenweek was ook dit jaar weer een groot succes. Met als thema vriendschap zijn wij aan de slag gegaan. Naast het lezen van boeken hebben de kinderen: gedichten ontworpen, verhalen geschreven en vriendschaps- poppetjes en kaartjes gemaakt. Ook hebben alle kinderen van groep 8 een prentenboek aan een kleuter voorgelezen. Fantastisch om te zien!!

Klik hier voor enkele foto’s.

Afbeeldingsresultaat voor kinderboekenweek 2018


Ongeveer vier weken geleden zijn wij het nieuwe schooljaar gestart. Een korte opsomming van deze periode: 

  • Wij zijn begonnen met een nieuwe taal- en spellingmethode. Wij zijn hier erg blij mee. 
  • De kinderen werken op hun eigen niveau en zijn bezig om hun talenten te ontwikkelen en doelen te behalen. 
  • De leerlingen zijn dagelijks druk met het zelfstandig werken. Een belangrijk onderdeel in groep 8.
  • Op zaterdagochtend 15 september hebben wij een live-uitzending van Zapplive bijgewoond.  
  • Op Prinsjesdag hadden veel kinderen een hoedje meegenomen, heel leuk. 

Er wordt hard gewerkt en de sfeer is goed. Ik ben heel trots op deze ‘nieuwe’ groep 8. 

Afbeeldingsresultaat voor goede start


Beste mensen, 

Op maandag 3 september zijn wij met groep 8 goed gestart. Een gezellige en enthousiaste groep jongens en meisjes die in dit jaar worden voorbereid op het uitvliegen naar het voortgezet onderwijs. Er zal hard gewerkt worden en daarnaast zullen ze ook veel leuke dingen gaan doen, welke echt bij zo’n laatste jaar passen. Denk hierbij aan de Eind-Citotoets, het kamp en de musical.

Dit jaar krijgen de kinderen in groep 8 les van meester Robbin. Samen met de kinderen gaan we er een onvergetelijk slotjaar van maken.

Wij wensen alle kinderen van groep 8 en hun ouders veel plezier dit schooljaar.

Groetjes Meester Robbin en de kinderen van groep 8!

Klik hier voor de groepsfoto.

Afbeeldingsresultaat voor school is weer begonnen


PicsArt_08-28-11.49.57.png wordt weergegeven


cartoon-children.295151516_std