Groep 7 2020 – 2021

Welkom op de groepspagina van groep 7

Hallo allemaal!

We zijn een tijdje offline geweest op de website. Nu zijn we er weer en wat gaat het goed in groep 7! Deze 23 kinderen werken hard, bereiden zich voor op groep 8 en zo nu en dan hebben we een project:

De Tweede Wereldoorlog

Na de voorjaarsvakantie zijn we gestart met een project over de Tweede Wereldoorlog. We hebben een heleboel lessen gevolgd, verhalen gehoord en een mooie strip gelezen. Ook is er een gastspreker digitaal in de klas geweest om een bijzonder onderduikverhaal te vertellen. Met de klas hebben we een bedankje voor deze meneer gemaakt (zie fotocollage). 

Gedichtenwedstrijd

Laatst hebben we de gedichtenwedstrijd gehad. Dit werd georganiseerd door Marga Hilhorst van de Vereniging Vrijheidsmonument Eemnes. Alle kinderen van de groepen 7 in Eemnes moesten een gedicht maken met het onderwerp ‘Nooit meer oorlog’. De winnaars van de klassen gingen het daarna tegen elkaar opnemen. De uiteindelijke winnaar was Anouk Bruin uit onze klas (zie fotocollage)! Mega trots zijn wij op haar. Anouk mag haar gedicht voorlezen tijdens de herdenking op 4 mei. 

Verkeersexamen

Groep 7 heeft meegedaan aan het verkeersexamen. Als eerst hadden wij het theorie examen en daarvoor hebben we mega goed geoefend. Het was dan ook niet gek dat alle kinderen in 1 keer geslaagd waren! 

Een paar weken later was het dan zover: het praktijkexamen (zie fotocollage). De kinderen moesten een groot rondje door Eemnes fietsen en zich daarbij aan alle verkeersregels houden. Het was even spannend en heel koud door het weer, maar… iedereen is geslaagd! Groep 7 had bij elkaar maar 4 foutjes gemaakt. Keurig! Over een maand komt de Burgemeester de diploma’s uitreiken.

Stagiaire

Sinds de voorjaarsvakantie is er een nieuwe/extra in de klas. Juf Lisa loopt haar eindstage in groep 7. Dat betekent dat zij in onze klas gaat afstuderen. Juf Lisa geeft nu heel veel les en dat gaat super! Zij gaat ook met de klas werken aan een project over ‘Amsterdam’ waarbij alle vakken aan bod gaan komen. 

Rondje Geluk!

Groep 7 doet dit jaar mee met het Rondje Geluk! Een initiatief van de mensen van het Rondje Cultuur. Alle kinderen maken een kunstwerk over geluk en hangen dit voor hun raam. Eind mei gaat er een winnaar gekozen worden. 

Tijdens één van de vrijdagmiddagen hebben we een stilleven getekend. In het midden van het lokaal stond een stilleven: Een kleurrijke vaas met tulpen en een fruitschaal. Alle kinderen zaten in een kring om het stilleven heen en hebben dus van verschillende kanten een stilleven getekend. Het resultaat mag er zijn (zie fotocollage). 


Groetjes van groep 7, Juf Lisa en Juf Quirine  

 

PicsArt_08-28-11.49.34.png wordt weergegeven


cartoon-children.295151516_std