Groep 7 2019 – 2020

Het kerstfeest in groep 7
 
Wat een geslaagde avond hebben we gehad!
We hebben heerlijk gegeten van alle zelf meegebrachte hapjes. 
 
 
We hebben leuke optredens gehad: een dansje, een moppen ronde, een gek lied en een lied op de gitaar. Wat een talenten!
Buiten mochten de kinderen van groep 7 samen met een kleuter uit groep 1/2A lopen in de optocht. Dat deden ze super goed!
Het zingen van de kerstliedjes was ook weer een succes!   Klik hier voor de foto’s.

Sinterklaas 2019
 
De Sinterklaas periode is er helaas weer voorbij… Wat was het leuk en gezellig! 
We hebben weer een boel gedaan:
 
Schoenzet moment
Vlak voordat de kinderen naar de gym moesten op 25 november, hebben zij nog snel hun schoen kunnen zetten met een boel liedjes. De volgende ochtend was er wat lekkers in de schoen en een boel cadeautjes voor de klas. Wij kunnen nu weer enthousiast buiten elastieken, touwspringen en voetballen! Dank u wel Sint en Piet!
 
Pietengym
Op maandag 2 december had Juf Florence een pietengym parcour uitgezet in de gymzaal. De kinderen werden uitgedaagd in het klimmen, evenwicht houden en pakjes in de schoorsteen gooien. Ze hebben ontzettend veel inzet getoond en wat hadden ze een lol!
 
5 december
Wat een feest was deze dag! De juf heeft enorm genoten van de gezelligheid! Na de aankomst van de Sint en zijn Pieten, zijn we in de klas de gedichten gaan voorlezen. Tussendoor een dansje, een lekker koekje met chocolademelk… Ook nog een cakeje versierd en lekker op gesmikkeld. Aan het eind hebben alle kinderen met plezier hun cadeautjes kunnen uitpakken. Wat heeft iedereen weer zijn best gedaan met de gedichten en surprises! En met een flinke rommelige knaller hebben we de dag super kunnen afsluiten! Klik hier voor de foto’s.
 
 

Workshop in de Elektruck
 
Op vrijdag 1 november hebben de kinderen van groep 7 kennis gemaakt met digitale muziek door middel van een workshop in de Elektruck. In de Elektruck hebben de kinderen digitale vaardigheden met muzikale vaardigheden gecombineerd.
Daarnaast kregen ze ruimte voor hun eigen smaak. Ze gingen op zoek naar hun eigen inspiratie voor een beat en besloten zelf met welke middelen en in welke stijl ze hun beat gingen maken.  
 
De leerlingen hebben geleerd hoe een beat creator te werk gaat: hoe zit zijn muziek in elkaar? Wat zijn zijn inspiratiebronnen? Op welke manier en met welke middelen maakt hij een beat? Daarnaast hebben de kinderen onderzocht hoe ze beats muzikaal opgebouwd kunnen worden. Met deze kennis zijn de kinderen zelf aan de slag gegaan als beat creator. Ze hebben gewerkt met het digitale programma ‘Ableton Live’. 
Het resultaat is een zelf gecomponeerde beat. Deze zijn allemaal te beluisteren op de website van de elektruck: http://elektruck.com/1-november-de-zuidwend/ 
 
Klik hier voor de foto’s.                                             
  

Kinderboekenweek 2019
 
Tijdens de kinderboekenweek hebben wij in groep 7 ons geconcentreerd op het reizen met de trein. 
 
De kinderen hebben vanuit ons kinderboekenweek boek “Bestemming onbekend”, een reis met de trein van Palm Springs naar Chicago gemaakt door middel van een PowerPoint. Ze moesten de grote steden en bijzondere plekken op deze route gaan zoeken via Google Maps en dan een afbeelding daarvan in de PowerPoint zetten. Zo zijn er verschillende “beeldende routes” ontstaan van Palm Springs naar Chicago. 
 
Voor een taalles moesten de kinderen een verhaal in de verleden tijd schrijven. Deze opdracht hebben wij gekoppeld aan het thema van de kinderboekenweek. De kinderen hebben allemaal spannende reisverhalen geschreven en het is goed gelukt om deze in de verleden tijd te schrijven. 
 
Daarnaast hebben wij voor de presentatieavond van ons lokaal een treinstation gemaakt. De kinderen zijn op een vrijdagmiddag in groepjes aan de slag gegaan. Ze moesten samen een ontwerp maken, materialen verzamelen en nadenken over hoe ze de onderdeel in elkaar gingen zetten. Hard werken beloond, want het zag er fantastisch uit! 
 

Bij het reizen met de trein heb je ook een vervoersbewijs nodig. Wij hebben allemaal een persoonlijke OV chipkaart gemaakt, met daarop een eigen portret als foto. Dat was nog wel even lastig, maar de portretten zijn erg goed gelukt.

Klik hier voor een aantal foto’s.


 

Hallo allemaal!

We zijn alweer twee weken verder. De juf en de kinderen hebben het erg naar hun zin. Er wordt hard gewerkt en we leren veel. De eerste presentaties van een nieuwsbericht staan al op de planning!

We zijn gestart met het maken van de vakantieverhalen. Deze hangen nu heel mooi in de klas. Net zoals onze zonnige groepskalender waar de kinderen hard aan hebben gewerkt.

Ook zijn we aan de slag gegaan met de eerste thema’s van onze nieuwe methode van wereldoriëntatie: Naut, Meander en Brandaan. De juf en de kinderen zijn er nu al enthousiast over.

Groetjes,

Juf Quirine

PicsArt_08-28-11.49.34.png wordt weergegeven


cartoon-children.295151516_std