Groep 7 2019 – 2020

Tijdens de kinderboekenweek hebben wij in groep 7 ons geconcentreerd op het reizen met de trein. 
 
De kinderen hebben vanuit ons kinderboekenweek boek “Bestemming onbekend”, een reis met de trein van Palm Springs naar Chicago gemaakt door middel van een PowerPoint. Ze moesten de grote steden en bijzondere plekken op deze route gaan zoeken via Google Maps en dan een afbeelding daarvan in de PowerPoint zetten. Zo zijn er verschillende “beeldende routes” ontstaan van Palm Springs naar Chicago. 
 
Voor een taalles moesten de kinderen een verhaal in de verleden tijd schrijven. Deze opdracht hebben wij gekoppeld aan het thema van de kinderboekenweek. De kinderen hebben allemaal spannende reisverhalen geschreven en het is goed gelukt om deze in de verleden tijd te schrijven. 
 
Daarnaast hebben wij voor de presentatieavond van ons lokaal een treinstation gemaakt. De kinderen zijn op een vrijdagmiddag in groepjes aan de slag gegaan. Ze moesten samen een ontwerp maken, materialen verzamelen en nadenken over hoe ze de onderdeel in elkaar gingen zetten. Hard werken beloond, want het zag er fantastisch uit! 
 

Bij het reizen met de trein heb je ook een vervoersbewijs nodig. Wij hebben allemaal een persoonlijke OV chipkaart gemaakt, met daarop een eigen portret als foto. Dat was nog wel even lastig, maar de portretten zijn erg goed gelukt.

Klik hier voor een aantal foto’s.


 

Hallo allemaal!

We zijn alweer twee weken verder. De juf en de kinderen hebben het erg naar hun zin. Er wordt hard gewerkt en we leren veel. De eerste presentaties van een nieuwsbericht staan al op de planning!

We zijn gestart met het maken van de vakantieverhalen. Deze hangen nu heel mooi in de klas. Net zoals onze zonnige groepskalender waar de kinderen hard aan hebben gewerkt.

Ook zijn we aan de slag gegaan met de eerste thema’s van onze nieuwe methode van wereldoriëntatie: Naut, Meander en Brandaan. De juf en de kinderen zijn er nu al enthousiast over.

Groetjes,

Juf Quirine

PicsArt_08-28-11.49.34.png wordt weergegeven


cartoon-children.295151516_std