Groep 7 2017 – 2018

Start schooljaar 2017-2018

Hoera! Het schooljaar is weer begonnen. De eerste 2 weken zitten er al weer op. Deze klas heeft laten zien dat ze heel hard kunnen werken. Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee!

Op maandag, dinsdag en woensdag is juf Hugoline in de klas. Op donderdag en vrijdag is juf Maury in de klas. Op donderdag helpt juf Hugoline de kinderen met rekenen. Op woensdag is juf Maury op school voor de Talentgroep.

Het wordt een jaar waarin wij hard gaan werken. Met rekenen gaan wij ons o.a. verdiepen in breuken, meten, tijd en geld, vermenigvuldigen en delen. Voor het vak taal gaat wij o.a. aan de slag met zinsontleden, tekstsoorten, verhalen schrijven en spreken/luisteren. Bij spelling gaan wij verder met werkwoordspelling en natuurlijk goed oefenen met alle afspraken. Daarnaast hebben wij de vakken aardrijkskunde, biologie en geschiedenis. 

In groep 7 staat ook het verkeersexamen op het programma. Net als werkstukken, spreekbeurten en boekbesprekingen. Omdat wij het belangrijk vinden dat kinderen hun huiswerk leren plannen, gaan wij ook een start maken met het werken in een agenda.

Ook expressie, kunst centraal en leuke uitjes staan op het programma.

Hiernaast is er natuurlijk ook nog genoeg tijd voor gezelligheid. Samen tussendoor een spelletje, moppen tappen en een dansje doen, maken het leuk.

Wij gaan er samen een leuk jaar van maken!

Groetjes de juffen en groep 7

PicsArt_08-28-11.49.34.png wordt weergegeven


cartoon-children.295151516_std