Groep 7 2018 – 2019

Voorstelling 15 mei 2018

Groep 7 was de afgelopen weken heel druk aan het oefenen voor de voorstellingsavond. Op 15 mei was het dan zover… ’s ochtends was de generale repetitie voor de andere klassen van de Zuidwend. ’s Avonds mochten alle papa’s en mama’s komen kijken. Tijdens de voorstelling gingen we op wereldreis. Phileine (groep 3), Ella (groep 5)  en Dana waren onze reisleidsters en namen ons mee. We vlogen van Amerika naar Afrika en van Griekenland naar Spanje en naar nog meer landen. Het was een hele gezellige reis en wat deden ze het goed! Klik hier voor de foto’s.


Bezoek aan het Rijksmuseum 2 april 2019
 
Op dinsdag 2 april gingen groep 7 en 8 naar het Rijksmuseum voor de rondleiding: ‘Proef de Gouden Eeuw’. De kinderen zijn in twee groepen het museum rondgegaan. Ze hebben al hun zintuigen moeten gebruiken tijdens de kennismaking met het dagelijks leven uit de Gouden Eeuw. Ze hebben specerijen uit verre landen geproefd, geroken aan het atelier van een meesterschilder, de jurken van rijke dames gevoeld en geluisterd naar de instrumenten uit de 17de eeuw. 
We hebben het enorm leuk gehad! Klik hier voor nog een paar foto’s.


Workshop koken in groep 7. Klik hier voor de foto’s.


Kerstdiner

Op woensdag 19 december was het kerstdiner op de Zuidwend. Iedereen had zijn/haar mooiste kleren aangetrokken en kwam met heerlijke hapjes naar school. Tijdens het buffet heeft iedereen zitten smullen! Om 19:00 uur gingen de kinderen van groep 7 een kleuter ophalen en liepen samen de optocht over het plein. Klik hier voor een aantal foto’s die gemaakt zijn tijdens het diner.

   


Hallo allemaal!

We zijn alweer vier weken verder. De juffen en de kinderen hebben het nog steeds erg naar hun zin. Er wordt hard gewerkt en we leren veel. De eerste toetsen staan al op de planning!

We zijn gestart met het maken van de vakantieverhalen. Deze hangen nu heel mooi in de klas. Vorige week zijn de kinderen voor biologie gestart met het laten ontkiemen van bonen. Dat gaat al heel goed!

Komende weken staan in het teken van vriendschap, het thema van de kinderboekenweek.  De kinderen hebben hier al even bij stilgestaan door middel van een woordweb en twee knutsels. Vanaf dinsdag start de kinderboekenweek.

Groetjes,

De juffen van groep 7


Hoera! Het schooljaar is weer begonnen. De eerste 2 weken zitten er al weer op. Deze klas heeft laten zien dat ze heel hard kunnen werken. Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee!

Wij gaan er samen een leuk jaar van maken!

Groetjes de juffen en groep 7

PicsArt_08-28-11.49.34.png wordt weergegeven


cartoon-children.295151516_std