Groep 5  2019 – 2020

Kinderboekenweek 2019

Wat hebben de kinderen in groep 5 hard gewerkt. Voor veel werkjes moest ook worden samengewerkt. Dat was erg leuk en samen kwamen ze tot mooie resultaten. Een tunnel voor de stoomtrein. Dan bedenken wat er nog meer op en om de berg gemaakt kan worden. Ook hebben de kinderen van groep 5 in tweetallen of drietallen een eigen reisverhaal bedacht. Groep 5 heeft veel goede auteurs en illustrators. Om op reis te kunnen, heb je een paspoort nodig. De paspoorten van de kinderen van groep 5 zijn erg origineel en mooi geworden.

De afsluitende kijkavond werd goed bezocht. Wat een leuke reis door de Zuidwend was dat.Welkom

Het schooljaar is alweer twee weken van start! We zijn het jaar gestart met 25 leerlingen en 3 juffen. Altijd even wennen natuurlijk, na een lange vakantie. Maar de kinderen hebben nu al laten zien dat er heel hard gewerkt kan worden, ze zijn goed gemotiveerd. 

Dit schooljaar hebben we voor de wereldoriëntatie vakken een nieuwe methode aangeschaft. Hier zijn wij al met veel plezier aan begonnen! Zo hebben we het met geschiedenis gehad over het leven van de jagers en verzamelaars. Met aardrijkskunde ging het over de inrichting en functies van steden. Natuurlijk hebben we Eemnes ook onder de loep genomen. 

Voor onze kinderen is het vak HVO nieuw dit jaar. Vakdocent juf Jet heeft op de informatieavond een heleboel verteld over haar vak. Ook de muzieklessen, met de vakleerkracht, gaan weer van start! 

Ook nieuw dit jaar is dat onze groep op vrijdagmiddag naar school gaat. De kinderen maken kennis met verschillende disciplines als bijvoorbeeld: beeldende vorming, drama, muziek, dans en ICT. Waarbij we groepsdoorbrekend werken. 

Voor een kijkje in de klas, loop gezellig binnen bij onze inloopochtenden! 

We wensen iedereen een leerzaam en plezierig schooljaar toe! Klik hier voor de groepsfoto.

Juf Mariska, juf Daniëlle en juf Chanine cartoon-children.295151516_std