Groep 5  2018 – 2019

Voorstelling 15 mei 2018

Groep 5 was de afgelopen weken heel druk aan het oefenen voor de voorstellingsavond. Op 15 mei was het dan zover… ’s ochtends was de generale repetitie voor de andere klassen van de Zuidwend. ’s Avonds mochten alle papa’s en mama’s komen kijken. Tijdens de voorstelling gingen we op wereldreis. Phileine (groep 3), Ella  en Dana (groep 7) waren onze reisleidsters en namen ons mee. We vlogen van Amerika naar Afrika en van Griekenland naar Spanje en naar nog meer landen. Het was een hele gezellige reis en wat deden ze het goed! Klik hier voor de foto’s.


Paasactiviteiten 

Een impressie van een gezellige dag vol Paasactiviteiten.

Klik hier om de foto’s te bekijken.

Kerstdiner

Woensdagavond vierden we het kerstfeest op school met een diner. Alle kinderen hadden hun mooiste kleren aangetrokken en kwamen met lekkere hapjes naar school. Het was een hele gezellige avond! Als u wilt zien hoe het er in de klas uitzag klik dan hier. 


Sint op school!
Wat was Sinterklaas spannend voor de kinderen van groep 5. Voor het eerst mochten ze de Sint helpen en dat hebben ze super goed gedaan! We hebben zoveel mogelijk surprises op de foto gezet. Ook is er hard gewerkt aan de gedichten. Het voorlezen van alle 26 gedichten duurde best lang maar dat maakte niet uit, groep 5 heeft geduld en belangstelling. Het was een gezellige ochtend met leuke verrassingen. Klik op de foto om de andere foto’s te bekijken.
 

Nationaal Schoolontbijt

Schoolontbijt vrijdag 9 november 2018

Ook dit jaar deed de Zuidwend mee aan het Schoolontbijt. We begonnen de ochtend met alle kinderen in de speelzaal. De wethouder overhandigde ons hier een cheque met een mooi geldbedrag voor een goed doel. Na een warming-up vertrokken we naar onze klas waar het ontbijt klaar stond. Met elkaar aten we gezellig van al het lekkers dat op tafel stond. Met goed gevulde buiken hadden we nu voldoende energie om aan de schooldag te beginnen.

Joyce en Rene, bedankt voor jullie hulp bij het schoolontbijt!

 Klik hier voor de foto’s. 


Kinderboekenweek thema: Vriendschap

In de grote hal werd de Kinderboekenweek geopend met een toneelstukje door het team. Vriendschap is een belangrijk onderdeel van de basisschool. Samen heb  je meer plezier! Ook werden de 11 nieuwe kinderen welkom geheten. Ze mochten onder de boog van vriendschap door. De hele week heeft deze boog in de gang gestaan, zodat alle leerlingen van de Zuidwend samen het zijn/haar vriend/vriendin onder de boog door konden lopen. Klik op de foto voor een aantal foto’s tijdens de opening.


Hallo allemaal,

De zomervakantie ligt alweer ver achter ons en we gaan de gezellige wintertijd tegemoet. In groep 5 wordt er superhard gewerkt. Tafels, delen, grote erbij en eraf sommen. Bij taal leren we nieuwe woorden en zijn we bezig met lidwoorden, werkwoorden, zelfstandig naamwoorden en nog veel meer. De nieuwe vakken; aardrijkskunde, biologie en geschiedenis zijn erg leuk. De eerste toetsen zijn al gemaakt. dat was wel spannend. Voor de herfstvakantie hebben we al veel activiteiten gehad. Zoals de kinderboekenweek. Een gezellige opening op het podium waarbij alle kinderen uitgenodigd werden om onder de vriendschapsboog te lopen. Een mooie, met ballon harten, versierde boog. (bedankt OR en hulpouders!)

Ook zijn we die week naar de bibliotheek geweest. Hier hebben de kinderen kennis gemaakt met veel verschillende boeken. Uiteraard zijn er foto’s gemaakt. Hier kunt u ze bekijken.

Groeten, De juffen van groep 5

Mariska en Daniëlle


De eerste 2 weken zitten er alweer bijna op! Groep 5 is goed van start gegaan! Binnenkort kunt u hier meer lezen over de activiteiten uit de groep. Komt u snel weer kijken?


cartoon-children.295151516_std