Groep 5  2017 – 2018

Een geslaagd schoolreisje

Op 21 juni gingen de groepen 1 t/m 7 op schoolreisje naar het Afrikamuseum en de Leemkuil. Het was een hele leuke dag. Qua weer hebben we het ontzettend getroffen!  Klik hier voor een aantal foto’s.

 


Koningsspelen in groep 5

Vrijdag 20 april waren de Koningsspelen. We begonnen de dag met het lied “Fitlala”. Na deze vrolijke opening genoten we in de klas met elkaar van het ontbijt. Daarna begon het sportieve programma van deze dag. In de Biezem in Laren hebben de kinderen heerlijk gezwommen. Het programma ging na de lunch verder op de sportvelden in Eemnes.  Natuurlijk mochten de kinderen ook op de Mega stormbaan. Wat een pret!

Op het veld was het flink heet, al hadden de kinderen het prima naar hun zin. Lekker was het ijsje aan het eind van deze leuke dag! Eenmaal op school was er nog een verrassing. Een mooi Koningsspelen-diploma voor elk kind!

Klik hier voor de foto’s.                                


Paasactiviteiten in groep 5

Donderdag 29 maart 2018 deden we leuke paasactiviteiten in onze groep.

We begonnen met het afmaken van onze “paaskip” van papiermache. En die is leuk geworden! Bekijk de foto’s maar.

Meester Kees verzorgde ook dit jaar het Paasspel in de Hilt. Gezellig dat er ook ouders en opa’s en oma’s kwamen aanmoedigen!

In de klas deden we het spannende spelletje “eitje tik”. Met in de finale Isabelle en Arnoud. Arnoud won en kreeg een lekkere paashaas van chocola!

Tussen de middag lunchten we met groep 6 en de kleuters. Het zag er heel gezellig uit aan tafel. Bram Flantua was onze paashaas dit jaar. Hij mocht de chocolade eieren uitdelen tijdens de lunch.

Gelukkig was het droog weer en konden we nog even lekker buiten spelen. In de klas werkten we nog uit ons paaswerkboekje en bekeken we uitzendingen van Huisje, boompje, beestje over Pasen en de Lente.

Op de foto’s een impressie van deze leuke donderdag voor Pasen. 

Afbeeldingsresultaat voor pasenBezoek Archeoloog in de klas

Donderdag 15 maart 2018

Groep 5 heeft gewerkt rondom het geschiedenisproject Langs de limes. Als afsluiting van de serie lessen kregen we bezoek van een echte archeoloog in de klas. Deze meneer had een prachtige powerpointpresentatie voor ons rondom de Romeinse tijd. Natuurlijk gingen de kinderen ook zelf actief in kleine groepjes aan de slag. Zo werden er diverse Romeinse voorwerpen bekeken aan de hand van een onderzoeksblad met vragen als:

-Van welk soort materiaal is dit voorwerp?

-Heeft dit voorwerp sporen van versiering, gebruik of bewerking?

-Op welke plek zou dit voorwerp gebruikt kunnen zijn?

-Aan welk voorwerp uit onze tijd doet dit voorwerp je denken?

Zo bekeken we munten, een oude stam hout waar boerderijen mee gebouwd werden, een schrijfplankje met stylus (schrijfstift), een schaar, een fibula (mantelspeld) en papyrus.Heel interessant was ook het filmpje van de archeoloog aan het werk. De kinderen zagen hoe vondsten werden blootgelegd. Op de foto’s zien jullie de kinderen van groep 5 enthousiast aan het werk. Klik op onderstaande afbeelding.Vervolg techniektorens

Afgelopen vrijdag 19 januari zijn we weer verder gegaan met de techniektorens. Klik hier voor de foto’s.


Sinterklaasfeest in groep 5!

Voor het eerst mochten we Sinterklaas dit jaar helpen. En wat heeft iedereen zijn best gedaan! Leuke gedichten bij mooie surprises. Tussen het lezen van de gedichten en het bewonderen van de surprises door is er nog een koek versierden kwam Sinterklaas met zijn vrolijke pieten nog even langs. Aan het einde van de ochtend zijn we op zoek gegaan naar de cadeautjes. Het was een leuke geslaagde ochtend. Natuurlijk ook door onze eigen Sint en Pieten die voor ieder kind en juf een aardig woordje hadden bedacht.

Klik hier voor de foto’s.


 
 
Techniekmiddag in groep 5
 
Vrijdagmiddag 17 november hebben we gewerkt met materialen uit de Techniektoren. 
In kleine groepjes waren de kinderen ontdekkend en onderzoekend bezig. Het was heel fijn dat we hulp kregen van een stel enthousiaste ouders uit onze groep. 
 
Wat deden we allemaal?
* Klik, schuif en draai: een racewagen bouwen a.h.v. bouwtekeningen
* Grijpgraag: Met metalen en plastic onderdelen verbindingen maken (schaarmechanisme)
* Hoe snel is een machine?: Dominostenen zetten met de stenenzetter en de Double Dealer machine. Wie wint?
* Vlottenrace: Drijvend vlot maken met mast en zeil
* Spannend hoorspel: Hoorspel maken met materialen die geluid maken en opnemen
* Vliegen en zweven: Maken van een vliegtuigvleugel, helikopter en parachute
* Gevlochten en stevig hutje: Bouwen en vlechten van een hut
* Krantenbolwerk: A.h.v basisrollen een toren bouwen met dwarsverbindingen
 
De kinderen waren heel betrokken bij hun opdracht. De foto’s geven een impressie van deze middag. We gaan het zeker nog eens doen!

Kinderboekenweek 2017 Gruwelijk Eng

Ook in groep 5 zijn we gestart met de kinderboekenweek “Gruwelijk eng”. Wat een spannend thema! Woensdag 4 oktober werd de Kinderboekenweek dan ook lekker eng geopend. Een speciale postbezorger bracht een mega groot pakket met daarin het monsterboek van Harry Potter.

In het boek zat ook een bladzijde voor groep 5. De kinderen hadden al snel door dat in het bijgeleverde pakket een boek zat en dat dat boek “de Griezels” van Roald Dahl was. Komende twee weken gaan we dus regelmatig griezelen. Er zullen knutsels gemaakt worden maar ook wordt er op de computer gewerkt en zullen we met taal bezig zijn.
En nog leuker! Woensdag 18 oktober zal er een afsluiting zijn waarbij alle ouders mee kunnen griezelen…..
Op de foto kunt u een indruk krijgen van het speciale groep 5 pakketje.
 

Benieuwd naar wie er in groep 5 zitten? Klik dan hier voor de groepsfoto!


Welkom op de groepspagina van groep 5. Leuk dat u een kijkje komt nemen. We zijn net 2 weken gestart en het was voor iedereen wel weer wennen hoor! Binnenkort vindt u op deze pagina leuke weetjes over deze klas. We wensen alle kinderen een gezellig en vooral leerzaam jaar toe.

Groetjes van juf Danielle en juf Mariskacartoon-children.295151516_std