Groep 4 2018-2019

Een impressie van de boeken speeddate in de Kinderboekenweek. Bijna alle kinderen hadden hun lievelingsboek meegenomen en konden daar een heleboel over vertellen. Een minuut is dan best kort. Gelukkig kon je het daarna nog eens en nog eens proberen om je verhaal te compacten. Iedereen was erg geïnteresseerd in elkaars boeken en als ze heel erg voorzichtig waren werden de boeken ook wel even uitgeleend aan elkaar.

Al met al was het zeker de moeite waard om nog eens te doen.

Klik hier voor de foto’s


Impressie van groep 4

Het schooljaar is alweer 4 weken oud en we kunnen al een kleine balans opmaken van de eerste periode.Voor iedereen spannend en weer wennen, ook voor ons als leerkracht. Maar zo langzamerhand begint het steeds meer vertrouwd te voelen en weet iedereen  zo ongeveer wat er van hem/haar verwacht wordt.Er zijn drie nieuwe kinderen in onze groep gekomen van een andere school. Zij zijn  langzaamaan hun plekje aan het veroveren en vriendschappen aan het sluiten. Groep 4 bestaat dit schooljaar uit 27 kinderen, 12 jongens en 15 meisjes. De groep is verdeeld in 7 tafelgroepen met elk een groepsleider. Deze leiders wisselen elke week en zijn verantwoordelijk voor het uitdelen en ophalen van schriften en knutselspullen, plakken van stickers op de beloningskaart van taakspel en wat er zich nog meer aandient. Als een activiteit zich ervoor leent draaien we de tafels naar elkaar toe en zitten zij ook als groep bij elkaar. U kunt  hier de foto’s van de groepjes bekijken. Na elke vakantie wisselen de kinderen van groepje en plekje in de klas.

Inmiddels hebben we met alle ouders kennis gemaakt op de informatieavond en/of tijdens de kennismakingsgesprekken. Het is fijn om de lijnen kort te houden en hopen dat u ons benadert als daar aanleiding toe is.

En als we dan de balans opmaken kunnen we zeggen dat:

  • De eerste tafels al zijn opgezegd
  • De eerste knutsels hangen
  • De eerste blokken ( rekenen, taal spelling) al bijna zijn doorgewerkt en de eerste toetsen er al aan komen.
  • De eerste liedjes zijn aangeleerd
  • De eerste verjaardagen zijn gevierd
  • De eerste hoofdletters zijn geschreven
  • En het eerste feest gevierd gaat worden ( Kinderboekenweek)
  • Er hebben zich twee klassenouders gemeld voor dit schooljaar: Sandra (moeder Nicky) en Arwin  (vader van Wesley). Daar zijn we heel blij mee.

We hopen er met elkaar een gezellig en leerzaam schooljaar van te maken.


Groep 4 is goed gestart! Binnenkort komen er allerlei leuke stukjes op deze pagina met activiteiten die wij in de klas hebben gedaan.

Komt u gerust nog eens kijken!

PicsArt_08-28-11.53.16.png wordt weergegeven


cartoon-children.295151516_std