Groep 4 2017-2018

Een geslaagd schoolreisje

Op 21 juni gingen de groepen 1 t/m 7 op schoolreisje naar het Afrikamuseum en de Leemkuil. Het was een hele leuke dag. Qua weer hebben we het ontzettend getroffen! Klik hier voor de foto’s

.


Rekenles meten

Een poosje geleden hadden de kinderen meetlinten mee voor de rekenles. Op de foto’s zie je de kinderen elkaars armen, benen, voeten en oren opmeten en noteren in centimeters. Klik op onderstaande afbeelding voor de foto’s.


Paasactiviteiten

Tijdens het paasfeest hebben we verschillende activiteiten gedaan:

in de Hilt speelden ze een spel met paaseieren. De kinderen werden in 3 teams verdeeld en moesten eieren roven, de eieren bewaken of de bewakers helpen met ballen aangeven. Er werd flink gestreden! 

in de klas gingen we paasmandjes maken.

in de hal beneden gingen we gezellig lunchen.

Bekijk hier de foto’s.


Muziekles

Elke dinsdag krijgt onze groep muziekles van juf Annelies. Daarbij komen heel diverse muzikale items aan bod. Soms leren we een liedje, maar ook komen de instrumenten regelmatig uit de kast. Er wordt een aanvang gemaakt met het notenschrift waarbij de kinderen vooral leren hoelang de verschillende noten duren. Zo kunnen ze al behoorlijk ritmes klappen of spelen op een instrument met behulp van ritme kaarten. In de les op de foto’s/ filmpje speelden de kinderen mee met een muziekstuk op het digibord waarbij ze goed moesten opletten wanneer hun partij aan bod was. Ook hebben ze gewerkt met een gesproken canon.

Wat deze lessen gemeen hebben is dat het altijd leuk en afwisselend is. Klik hier voor de foto’s.


Taalles 

Klik op het woord voor een aantal foto’s tijdens onze taalles.


Bezoek Singer museum

Vanmorgen zijn wij met de klas naar het Singer museum geweest. Het museum was exclusief voor ons geopend. Voorafgaand aan het bezoek hebben we enkele lessen besteed aan het leren kijken naar schilderijen.Vragen als:

-waar komt het licht vandaan, waar zie je dat aan

– wat doet het licht met de kleuren

– waarom zouden schilders buiten schilderen i.p.v. in hun atelier

– als je een stukje schilderij van heel dichtbij bekijkt, zie je dan iets anders in het groen van de    bomen of het blauw van het water.

– waarom zou de schilder voor deze manier hebben gekozen.

We hebben met zaklantaarns op spullen geschenen en gezien wat er met de kleuren gebeurt. Ook is de geschiedenis van William en Anna Singer verteld. We weten nu alles van het ontstaan van het museum.

Tijdens het bezoek aan Singer kregen de kinderen kijkopdrachten wat resulteerde in verrassende antwoorden. Iemand mocht zich verkleden als de dame op het schilderij en moest proberen net zo te gaan staan. Op een schilderij was een weg door een stadje te zien, de kinderen mochten het vervolg van de weg op de grond met blokjes maken.

Ten slotte mocht iedereen een schilderij kiezen en dat gaan natekenen met vetkrijt. Op school hebben we de kunstwerken verder afgemaakt.

Klik op de foto om de andere foto’s te bekijken.


Sinterklaasactiviteiten in groep 4

Met pepernoten werd op 5 december het Sinterklaas-ganzenbord gespeeld.

In de week voorafgaand aan 5 december wordt traditiegetrouw een Pietenbaan opgesteld in de gymzaal. Deze keer werd ook het “kindsjouwen” geoefend met een kind in de zak.

Tijdens de Sinterklaasperiode had de groep een maandbeloning voor Taakspel verdiend:                                                                       De kunst was om met een wasknijper in je mond, een chocolademunt door te geven in je groepje. Als dat lukte had je de munt verdiend. 

Klik hier voor de foto’s.Afbeeldingsresultaat voor chocolademunt


Ook in groep 4 is de Kinderboekenweek gestart. Met een monsterlijk pakketje van Zweinstein werden we verrast. Wij gaan de komende weken werken over het boek: 

      Maandag 2 oktober hadden wij “gekke sokkendag” in de klas, omdat we de eerste maandbeloning hebben gehaald met taakspel.

Voor één keer mochten we met de voeten op tafel  en hebben we een een paar rondjes door de klas gelopen op ons bekende “stapperdestap daar kom ik aan-lied”

We hebben een heleboel gekke sokken voorbij zien komen. Klik hier voor de foto’s.


Groep 4 maakt monsters van klei, kralen en veertjes. Klik hier voor de foto’s.

  

   


Omdat meester Kees een ADV dag had, mocht ik zelf een keer met de groep naar de gymzaal. We hebben een heleboel spellen en wedstrijdjes gedaan en dat sloeg aan bij deze sportmannen en  -vrouwen. Klik hier voor de foto.

In de klas hebben we ook nog gedanst op “Let’s dance”. Klik hier voor de foto’s.


In groep 4:

 • Zitten 24 kinderen
 • Zijn 8 meisjes en 16 jongens ( zet hem op meiden!)
 • Hebben we 2 juffen.
 • Hebben we de verjaardagskalender al geknutseld.
 • Leren we de verjaardagstwist  
 • Gaan we de tafels leren.
 • Hebben we nieuwe vakken als spelling, taal, begrijpend lezen, verkeer, wereldoriëntatie maar wordt er ook nog gezellig voorgelezen.
 • Hebben we de inloopochtend op maandag eens in de twee weken van 8.15-8.30 uur. Na de kerstvakantie zal dat de vrijdag gaan worden.
 • Hebben we gym op maandag en donderdag van meester Kees.
 • Is het handig als je een etui mee hebt van thuis om je potloden te bewaren.
 • Moeten we veel leeskilometers maken , thuis en op school.
 • Leren we de hoofdletters schrijven.
 • Gaan we elke dinsdagmiddag knutselen.
 • Zijn we nog op zoek naar een (paar) enthousiaste klassenouder(s). Wie??
 • Gaan we er een heel gezellig schooljaar van maken!

Klik hier voor de groepsfoto.


PicsArt_08-28-11.53.16.png wordt weergegeven


cartoon-children.295151516_std