Groep 3 2017 – 2018 

De decembermaand zit er alweer op en er zijn verschillende activiteiten geweest waarvan we foto’s hebben gemaakt. Klik hier om de foto’s te bekijken.


Sinterklaasfeest 

Ook dit jaar wist Sinterklaas de Zuidwend te bereiken. De Pieten werden met een tractor en paard met wagen gebracht. Sinterklaas was op dat moment nergens te bekennen. Gelukkig had Piet een 06 nummer van de Sint. Juf Maria ging naar haar kantoortje om de Sint te bellen. Tot haar grote verbazing zat Sinterklaas op háár stoel in het grote boek te lezen! Daarna kon het grote feest beginnen.

In de klas hebben we een speculaaspop versierd en uit het Sinterklaasboekje gewerkt. Ook had de juf een Sinterklaas(ganzen)bordspel mee genomen. Om half 11 mochten we een half uur lang met de Pieten spelen in de speelzaal. Ook was Sinterklaas erbij die dakles gaf en alle vragen probeerde te beantwoorden. Dat was me een feestje! 

Ook zo nieuwsgierig geworden naar de foto’s? Klik dan op de afbeeldingen.

             

Schoen zetten en Sint activiteiten in de klas

Maandag mochten alle kinderen hun gymschoen zetten. Dinsdagochtend stonden ze dan ook te popelen om de klas in te mogen om te kijken of de schoenen gevuld waren. Blijkbaar was Letter Piet in de klas geweest, want op de tafels lagen allemaal spelletjes uit de leeskast. Ook moesten ze een opdracht met letters uitvoeren om een stempel te verdienen op hun Elfsteden aftekenlijst. Voor de klas hebben we nieuw speelgoed gekregen voor op het plein en voor in de spelletjeskast.

’s Middags heeft juf Rumeysa handvaardigheid gegeven en hebben ze het Pietenhuis geknutseld. Dit was een samenwerkopdracht. In tweetallen hebben ze één van de vele kamers uit het Pietenhuis gemaakt. Leuk om ze zo samen te zien werken en te horen overleggen wie wat ging maken. Klik op onderstaande afbeelding voor de foto’s van deze dag. Ps. er staan ook een aantal foto’s van de gymles van maandag.


Kinderboekenweek 4 oktober t/m 18 oktober

Vanmorgen is de Kinderboekenweek officieel geopend met een hele spannende ochtend in de hal. Er was een geheimzinnig pakket van Zweinstein bezorgd. Daar zat een monsterlijk boek in. In dat boek zaten posters die verklapten waar elke klas de komende weken over gaat werken in de klas. Wij hebben als thema “Draken”.

Dat wordt lekker griezelen in de klas en natuurlijk heel veel leuke activiteiten rondom dit thema. U komt toch ook woensdagavond 18 oktober een kijkje nemen in onze klas?


Leuk dat u weer een kijkje neemt op onze site! De kinderen werken heel hard en kunnen al woordjes lezen: ik, maan,roos, vis, sok en aan. Met deze letters kunnen ze ook al wisselrijtjes lezen zoals: vis, mis, sis, is.

Als u op de foto klikt ziet u een aantal foto’s van de eerste 2 weken.


Beste ouders / verzorgers, kinderen en andere geïnteresseerden,

Welkom op de groepspagina van groep 3!

We zijn al ruim een week gestart en wat hebben de kinderen al veel gedaan en geleerd. Zo kunnen de kinderen al de volgende woordjes lezen: ik – maan – roos en vis. En met het klikklak boekje kunnen ze ook al nieuwe woordjes maken. Met schrijven hebben we de letters i – k – r – en v geleerd. De k was echt wel een moeilijke schrijfletter, maar gelukkig hoeft niet alles meteen goed. Leren is proberen! Met rekenen oefenen we het getalbeeld tot 10 en kunnen we al tot 20 tellen. Het is wel ontzettend wennen, want ineens moeten de kinderen aan hun eigen tafel zitten en hebben ze elke keer een ander lesje. Gelukkig mogen ze ook nog veel spelen en werken met het planbord, waardoor het nog een beetje op groep 2 lijkt. 

De groep telt 23 kinderen: 11 jongens en 12 meisjes. De meeste kinderen kennen elkaar al van het buitenspelen bij groep 1/2. We hebben 1 nieuwe leerling erbij. We willen Quin van harte welkom heten op de Zuidwend. Ik heb al een leuke groepsfoto gemaakt van de klas. Klik hier voor de foto.

Ik wens alle kinderen een heel fijn en leerzaam schooljaar toe. Groetjes van juf Annemieke

PicsArt_08-28-11.52.51.png wordt weergegevencartoon-children.295151516_std