Groep 3 2019 – 2020

Schoen zetten in de klas

Maandag 25 november kregen we een berichtje van de Oepsie Piet dat alle kinderen van de Zuidwend hun schoen mochten zetten. Oepsie… dat was hij vergeten op vrijdag te zeggen. Kwam dat even mooi uit dat we gym hadden gehad. Zo hadden we allemaal een schoen op school. Dinsdagochtend stonden de kinderen al vroeg in de rij. Ze wilden maar al te graag naar binnen. Als de rommel Piet maar niet langs was geweest zeiden er een aantal. Helaas was dit wel het geval… de klas zag er rommelig uit. Maar als je even iets beter keek zag je dat de Pieten met de spelletjes uit de kast hadden gespeeld. Zo hadden ze zinnetjes gemaakt met de letterdoos en met het memory spel rijmwoorden gemaakt.

In de stal vonden we een aantal cadeautjes. Het is nieuw speelgoed voor tijdens het buitenspelen. Jippie, zo wordt het buiten spelen nog leuker! Dank u wel Sinterklaas en Pieten. Klik hier voor nog een paar foto’s.

   


Sinterklaas is weer in het land

Sinds maandag 18 november hebben wij een stal in de klas. Wat is ‘ie prachtig geworden! Paardje Ozosnel mag bij ons wel komen logeren. Alleen als ie echt lekker in het stro wil liggen moet hij buiten in de fietsenstalling slapen, want daar hebben we ook een lekker plekje voor hem gemaakt.

    


Kinderboekenweek 2019

Tijdens de opening van de kinderboekenweek kreeg groep 3 het boek “Foeksia en de bezembus”. Foeksia is een mini heks en beleeft samen met de andere mini heksen en juf Minuul spannende avonturen. In dit verhaal gaan ze op schoolreis met de bezembus! In de klas heeft de juf het verhaal voorgelezen en hebben wij het gehad over vervoersmiddelen. Een bezembus is best een gek vervoersmiddel, maar de kinderen hebben wel hun eigen bezembus ontworpen en gemaakt in 3D of 2D. Tijdens de kijkavond stond er ook echt een bezembus in de klas. Het was heel gezellig en een klein beetje griezelig met al die heksenhoeden aan het plafond.

Voor het vak techniek hebben we een auto gemaakt die door middel van een ballon zelf kon rijden. Dit was best een lastige opdracht, maar met wat hulp lukte het toch!


Start groep 3

Welkom op de groepspagina van groep 3. De eerste  schooldagen zijn alweer een feit! Met veel enthousiasme zijn we (24 kinderen en de juf) begonnen aan weer een leerzaam jaar. Via deze pagina wil ik jullie een beeld geven van de leuke activiteiten die wij hebben gedaan. Komt u dus gerust nog eens terug om te kijken.

In de eerste 2 weken hebben we al veel geleerd! Namelijk de letters: r, d, k, n. i en aa. Met deze letters kunnen we ook al woordjes lezen zoals Rik, Daan, Dik, en, aan, Kaan, ren. Met de nieuwe leesmethode Lijn 3 neemt de buschauffeur ons mee naar 12 haltes. Na elke halte krijgen we een sticker in ons busboekje. Na 12 haltes hebben we het lezen goed onder de knie!

Met rekenen zijn we vooral nog bezig met de basisbegrippen zoals: meer, minder, erbij en eraf. Maar ook woorden als kleiner, groter, buren van… en tellen we tot 20 heen en weer en vanaf een willekeurig getal. 

Met schrijven leren we alle letters, maar de r en k waren best wel lastige letters hoor! Maar we oefenen dit in de lucht, op ons tafel en met scheerschuim! Zo gaat het vast lukken.

Klik hier om de groepsfoto aanklikken.

Groetjes van juf Annemieke

PicsArt_08-28-11.52.51.png wordt weergegevencartoon-children.295151516_std