Groep 3 2020 – 2021

Einde schooljaar nadert….

Door wat technische probleempjes zijn er dit schooljaar weinig berichten gepost via de website. Gelukkig zijn er wel foto’s en berichten gedeeld in de groepsapp. Even een korte samenvatting van groep 3:

We hebben inmiddels alle letters geleerd met Ben de buschauffeur van Lijn 3. Nu zijn we met leesmoeilijkheden bezig zoals vaste beginstukjes be-  ge- en ver-, tweeklankgroepwoorden, 2 en 3 medeklinkers voor- of achteraan, -eer, -eur -oor en -aai -ooi en -oei woorden.

Met rekenen denken we veel aan de verliefde harten, (bijna) tweelingsommen, driehoeksommen en de splitspalen. Hierdoor kunnen we de sommen tot 10 heel vlot maken. Sinds kort werken we met Snappet en dat is best wel even wennen hoor! We rekenen nu met een computerprogramma op de computer. Wel leuk om je eigen groei te zien en nog meer op je eigen niveau te kunnen werken.

En met schrijven hebben we geleerd om aan elkaar te schrijven. 

Na de lockdown was het wel weer wennen om op school te zijn, maar gelukkig hebben we onze draai snel gevonden. 

Nog maar 6 weken en dan start de zomervakantie… wat is het jaar omgevlogen!


Start groep 3

Welkom op de groepspagina van groep 3. De eerste  schooldagen zijn alweer een feit! Met veel enthousiasme zijn we (27 kinderen en de juf) begonnen aan weer een leerzaam jaar. Via deze pagina wil ik jullie een beeld geven van de leuke activiteiten die wij hebben gedaan. Komt u dus gerust nog eens terug om te kijken.

In de eerste 3 weken hebben we al veel geleerd! Namelijk de letters: r, d, k, n. i en aa. Met deze letters kunnen we ook al woordjes lezen zoals Rik, Daan, Dik, en, aan, Kaan, ren. Met de nieuwe leesmethode Lijn 3 neemt de buschauffeur ons mee naar 12 haltes. Na elke halte krijgen we een sticker in ons busboekje. Na 12 haltes hebben we het lezen goed onder de knie!

Met rekenen zijn we vooral nog bezig met de basisbegrippen zoals: meer, minder, erbij en eraf. Maar ook woorden als kleiner, groter, buren van… en tellen we tot 20 heen en weer en vanaf een willekeurig getal. 

Met schrijven leren we alle letters, maar de r en k waren best wel lastige letters hoor! Maar we oefenen dit in de lucht, op ons tafel en met scheerschuim! Zo gaat het vast lukken.

Groetjes van juf Annemieke

PicsArt_08-28-11.52.51.png wordt weergegevencartoon-children.295151516_std