Groep 3 2019 – 2020

Gekke harendag

In de klas kunnen de kinderen zonnetjes verdienen en bij 10 zonnetjes mogen ze wat leuks doen, zoals: 10 minuten extra op de chromebooks, 10 minuten langer buiten spelen, vrij spelen in de klas of iets anders leuks. Zo hadden ze bedacht om gekke harendag te doen. Op de foto kunt u het resultaat zien van alle mooie creaties.


Project “De zee vertelt….”

Groep 3 en 4 werken aan het project “De zee vertelt…” Tijdens deze 5 lessen leren de kinderen op speelse wijze over het probleem van plastic zwerfafval en van de plastic soep in de zeeën van onze aarde. Ze onderzoeken wat er in hun eigen omgeving allemaal wordt weggegooid aan plastic. Ze leren ook kijken naar afvalmateriaal op kleur en vorm en hoe ze dat kunnen hergebruiken. Ze brengen ook een bezoek aan de Kringloopwinkel en zien hoe spullen daar worden gesorteerd. Onder leiding van een kunstenaar maken de kinderen van het verzamelde plastic afval en een afgedankte stoel een prachtige troon. Op die troon vertellen ze de zee wat zij denken dat er moet gebeuren om de zee minder vies te maken.

Op deze foto’s ziet u hoe het was bij de Kringloopwinkel.


Kerstfeest in groep 3

Na het Sinterklaasfeest stond alweer een feestje voor de deur, namelijk kerst! Dinsdag 19 december hebben we kerststukjes gemaakt. Met wat hulp van een aantal ouders en oma’s hebben de kinderen prachtige stukjes gemaakt die we met het kerstdiner op tafel konden zetten. Woensdagavond was het kerstdiner. Alle kinderen kwamen in hun mooiste kleren naar school en hadden allemaal lekkere hapjes meegenomen. We hebben echt heerlijk gegeten. Tussendoor waren er optreden van kinderen en hebben we nog 1 x het liedje voor de lichtjesoptocht geoefend. Om 19 uur gingen we allemaal naar buiten waar de ouders al stonden te wachten. Na een korte optocht kwamen we weer op het plein en hebben alle groepen een liedje gezongen. Ook de ouders moesten er aan geloven…. We wensten elkaar een vrolijk kerstfeest. Klik hier en hier voor een aantal foto’s.


Sinterklaasviering 5 december

Donderdag 5 december kwam Sinterklaas bij ons op school zijn verjaardag vieren samen met Jarige Job en 2 andere Pieten. De Pieten kwamen aan met de brandweerauto, maar helaas had Sinterklaas een afslag te vroeg genomen, waardoor hij te laat aankwam.Wij zaten al in de hal op hem te wachten. Na een warm ontvangst met taart en zingen voor jarige Piet begonnen wij in de klas met een leuk Sinterklaasspel. De klas werd jn 4 groepjes verdeeld en onder begeleiding van een moeder of een van de juffen ging elk groepje zoveel mogelijk punten verdienen door vragen te beantwoorden, stellingen te beoordelen op waar of niet waar, uitbeelden welk woord er geraden moest worden of te tekenen (pictionary). Wat een leuk spel!

Na de pauze mochten we een half uur lang met de Pieten spelletjes spelen en konden de kinderen even met Sinterklaas een praatje maken. Wat is dat toch ontzettend leuk! In de klas waren de cadeautjes verstopt in de stal. Wat een goede verstopplek! Lucas en Kate hingen op z’n kop in de doos om de cadeautjes eruit te halen. Iedereen was blij met het cadeau. Dank u Sinterklaasje!

We hebben ook nog cakejes versierd en even lekker zitten kleuren. Toen was het alweer tijd om Sinterklaas en zijn Pieten uit te zwaaien. Een geslaagd kinderfeest. Tot volgend jaar maar weer….

Klik hier voor de foto’s


Schoen zetten in de klas

Maandag 25 november kregen we een berichtje van de Oepsie Piet dat alle kinderen van de Zuidwend hun schoen mochten zetten. Oepsie… dat was hij vergeten op vrijdag te zeggen. Kwam dat even mooi uit dat we gym hadden gehad. Zo hadden we allemaal een schoen op school. Dinsdagochtend stonden de kinderen al vroeg in de rij. Ze wilden maar al te graag naar binnen. Als de rommel Piet maar niet langs was geweest zeiden er een aantal. Helaas was dit wel het geval… de klas zag er rommelig uit. Maar als je even iets beter keek zag je dat de Pieten met de spelletjes uit de kast hadden gespeeld. Zo hadden ze zinnetjes gemaakt met de letterdoos en met het memory spel rijmwoorden gemaakt.

In de stal vonden we een aantal cadeautjes. Het is nieuw speelgoed voor tijdens het buitenspelen. Jippie, zo wordt het buiten spelen nog leuker! Dank u wel Sinterklaas en Pieten. Klik hier voor nog een paar foto’s.

   


Sinterklaas is weer in het land

Sinds maandag 18 november hebben wij een stal in de klas. Wat is ‘ie prachtig geworden! Paardje Ozosnel mag bij ons wel komen logeren. Alleen als ie echt lekker in het stro wil liggen moet hij buiten in de fietsenstalling slapen, want daar hebben we ook een lekker plekje voor hem gemaakt.

    


Kinderboekenweek 2019

Tijdens de opening van de kinderboekenweek kreeg groep 3 het boek “Foeksia en de bezembus”. Foeksia is een mini heks en beleeft samen met de andere mini heksen en juf Minuul spannende avonturen. In dit verhaal gaan ze op schoolreis met de bezembus! In de klas heeft de juf het verhaal voorgelezen en hebben wij het gehad over vervoersmiddelen. Een bezembus is best een gek vervoersmiddel, maar de kinderen hebben wel hun eigen bezembus ontworpen en gemaakt in 3D of 2D. Tijdens de kijkavond stond er ook echt een bezembus in de klas. Het was heel gezellig en een klein beetje griezelig met al die heksenhoeden aan het plafond.

Voor het vak techniek hebben we een auto gemaakt die door middel van een ballon zelf kon rijden. Dit was best een lastige opdracht, maar met wat hulp lukte het toch!


Start groep 3

Welkom op de groepspagina van groep 3. De eerste  schooldagen zijn alweer een feit! Met veel enthousiasme zijn we (24 kinderen en de juf) begonnen aan weer een leerzaam jaar. Via deze pagina wil ik jullie een beeld geven van de leuke activiteiten die wij hebben gedaan. Komt u dus gerust nog eens terug om te kijken.

In de eerste 2 weken hebben we al veel geleerd! Namelijk de letters: r, d, k, n. i en aa. Met deze letters kunnen we ook al woordjes lezen zoals Rik, Daan, Dik, en, aan, Kaan, ren. Met de nieuwe leesmethode Lijn 3 neemt de buschauffeur ons mee naar 12 haltes. Na elke halte krijgen we een sticker in ons busboekje. Na 12 haltes hebben we het lezen goed onder de knie!

Met rekenen zijn we vooral nog bezig met de basisbegrippen zoals: meer, minder, erbij en eraf. Maar ook woorden als kleiner, groter, buren van… en tellen we tot 20 heen en weer en vanaf een willekeurig getal. 

Met schrijven leren we alle letters, maar de r en k waren best wel lastige letters hoor! Maar we oefenen dit in de lucht, op ons tafel en met scheerschuim! Zo gaat het vast lukken.

Klik hier om de groepsfoto aanklikken.

Groetjes van juf Annemieke

PicsArt_08-28-11.52.51.png wordt weergegevencartoon-children.295151516_std