Groep 3 2018 – 2019

Voorstelling 3 x 3 dans

3×3 is een samenwerking van De Stilte met Dans Brabant en Greenbag. In de speelzaal was er een dansvloer van 3×3 meter. De kinderen gingen hier omheen zitten. De dansdocent van De Stilte leidde de voorstelling in. Daarna gingen we kijken naar een duet tussen een danser en een muzikant. De danser reageerde op de muzikant en andersom liet de muzikant zich beïnvloeden door de danser. Aansluitend was er een nabespreking van de dansdocent met de kinderen over wat ze hebben gezien. 3×3 eindigde met een workshop waarin de kinderen werden uitgedaagd om zelf te bewegen. Na de voorstelling zijn we er in de klas nog mee verder gegaan tijdens de muzieklessen. Klik hier voor de foto’s die gemaakt zijn tijdens deze voorstelling.


KBW 2018

We hebben heel veel leuke opdrachten gedaan rondom vriendschap. Zo is er een Wall of Friends ontstaan, hebben we vriendschapstorens van bladeren gemaakt, zijn er ouders komen voorlezen in de klas en hebben we in de hal een liedje gezongen samen met groep 4 voor alle andere kinderen van de Zuidwend. Al met al was het een hele leuke Kinderboekenweek. Klik op de foto’s voor de andere foto’s.

      


De eerste vier weken zitten er op en we hebben kern 1 van lezen en blok 1 van rekenen al af. De juf is trots op de kinderen, want wat doen ze het goed! Ik zie al zulke grote stappen. Van de eerste losse letters tot de eerste korte zinnetjes lezen. Zoals: ik vaar, ik rem, ik vis. Tijdens de rekenles spelen we lekker vaak spelletjes met een dobbelsteen om het getalbeeld goed in te slijpen en ook oefenen we op de chromebooks! De gymlessen van meester Kees zijn ook erg populair. Ook komen er soms een aantal ouders even de Hilt binnen tijdens de les. Even kijken of het nog net als vroeger is, want sommige hebben zelf nog van meester Kees gymles gehad.

De komende weken werken wij over het Thema: Vriendschap. Heel toepasselijk in groep 3, want van 2 groepen 2 moet het 1 nieuwe groep 3 worden. Hoe doe je dat als kind? Door veel met elkaar te spelen en te werken. Gelukkig is daar genoeg ruimte voor in onze groep. Dus dat gaat wel goed komen

!


Welkom op de groepspagina van groep 3. De eerste  schooldagen zijn alweer een feit! Met veel enthousiasme zijn we (29 kinderen en de juf) begonnen aan weer een leerzaam jaar. Via deze pagina wil ik jullie een beeld geven van de leuke activiteiten die wij hebben gedaan. Komt u dus gerust nog eens terug om te kijken.

Groetjes van juf Annemieke

PicsArt_08-28-11.52.51.png wordt weergegevencartoon-children.295151516_std