Groep 3 2017 -2018 

Kinderboekenweek 4 oktober t/m 18 oktober

Vanmorgen is de Kinderboekenweek officieel geopend met een hele spannende ochtend in de hal. Er was een geheimzinnig pakket van Zweinstein bezorgd. Daar zat een monsterlijk boek in. In dat boek zaten posters die verklapten waar elke klas de komende weken over gaat werken in de klas. Wij hebben als thema “Draken”.

Dat wordt lekker griezelen in de klas en natuurlijk heel veel leuke activiteiten rondom dit thema. U komt toch ook woensdagavond 18 oktober een kijkje nemen in onze klas?


Leuk dat u weer een kijkje neemt op onze site! De kinderen werken heel hard en kunnen al woordjes lezen: ik, maan,roos, vis, sok en aan. Met deze letters kunnen ze ook al wisselrijtjes lezen zoals: vis, mis, sis, is.

Als u op de foto klikt ziet u een aantal foto’s van de eerste 2 weken.


Beste ouders / verzorgers, kinderen en andere geïnteresseerden,

Welkom op de groepspagina van groep 3!

We zijn al ruim een week gestart en wat hebben de kinderen al veel gedaan en geleerd. Zo kunnen de kinderen al de volgende woordjes lezen: ik – maan – roos en vis. En met het klikklak boekje kunnen ze ook al nieuwe woordjes maken. Met schrijven hebben we de letters i – k – r – en v geleerd. De k was echt wel een moeilijke schrijfletter, maar gelukkig hoeft niet alles meteen goed. Leren is proberen! Met rekenen oefenen we het getalbeeld tot 10 en kunnen we al tot 20 tellen. Het is wel ontzettend wennen, want ineens moeten de kinderen aan hun eigen tafel zitten en hebben ze elke keer een ander lesje. Gelukkig mogen ze ook nog veel spelen en werken met het planbord, waardoor het nog een beetje op groep 2 lijkt. 

De groep telt 23 kinderen: 11 jongens en 12 meisjes. De meeste kinderen kennen elkaar al van het buitenspelen bij groep 1/2. We hebben 1 nieuwe leerling erbij. We willen Quin van harte welkom heten op de Zuidwend. Ik heb al een leuke groepsfoto gemaakt van de klas. Klik hier voor de foto.

Ik wens alle kinderen een heel fijn en leerzaam schooljaar toe. Groetjes van juf Annemieke

PicsArt_08-28-11.52.51.png wordt weergegevencartoon-children.295151516_std