Groep 3 2017 – 2018 


Een geslaagd schoolreisje

Op 21 juni gingen de groepen 1 t/m 7 op schoolreisje naar het Afrikamuseum en de Leemkuil. Het was een hele leuke dag. Qua weer hebben we het ontzettend getroffen! Klik hier voor de foto’s.


High Tea 

Begin dit jaar kregen we een cadeautje uit Engeland. Koningin Elizabeth had van juf Marjolein gehoord dat de kinderen van groep 3 zo goed aan het oefenen zijn met lezen. De koningin weet uit ervaring dat lezen heel belangrijk is. Haar kinderen deden dat vanuit deze mooie stoel.   

 

De stoel werd niet meer gebruikt en nu mogen de kinderen van de Zuidwend er op zitten en er uit voorlezen. Alle kinderen hebben al een keertje in de klas voorgelezen. Wat waren ze trots! Dit moesten meerdere mensen horen! Het leek de juffen daarom ook een leuk idee om een High Tea te organiseren en dan aan de ouders te laten horen hoe trots we zijn op hun kind(eren), onze leeskanjers! Sommige kinderen vonden het wel een beetje eng om voor zo’n groot publiek te lezen en wilden liever luisteren. Dat mocht natuurlijk ook! Tijdens de post was er een speciaal tasje afgeleverd met een een kaartje waarop stond: You did it! En in het tasje zaten medailles…. Voor alle kanjers! Of ze nu op het podium hebben gelezen of alleen in de klas…. ik ben trots op ze!! De komende weken gaan we nog veel leeskilometers maken om aan het einde van het schooljaar nog vlotter te kunnen  lezen. Klik op de foto van de stoel om de andere foto’s te bekijken.


Koningsspelen 2018

Na een gezellige opening op het plein met het liedje Fitlala hebben we heerlijk ontbeten in de klas. Daarna zijn we lopend naar de velden gegaan om daar een heel leuk spelletjescircuit te doen. Het weer was prachtig en de hulp was gigantisch! Alle hulpouders wil ik dan ook bedanken! Dankzij deze hulp is het voor ons mogelijk om deze leuke activiteiten te organiseren. Klik op de foto voor een impressie. 


Paasactiviteiten in groep 3

Donderdag 29 maart stond in het teken van leuke Paasactiviteiten. We begonnen als eerste met het Paasspel van meester Kees in de Hilt. Er was een heel parcours uitgezet en de groep was in 3 teams verdeeld. Het eerste team moest proberen zoveel mogelijk eieren te roven. Het tweede team leverde de ballen aan het derde team dat op de brug met dikke mat stond om team 1 af te gooien. Snapt u het nog? De kinderen wel en gingen er helemaal voor. Na 10 minuten wisselden de groepjes door en was het een wedstrijdje geworden wie de meeste eieren wist te veroveren. Met rode koppies verlieten ze de zaal. Wat een fantastisch spel! Leuk dat er ouders en een oma kwamen kijken!

Op school vierden we de verjaardag van Sterre en kregen we ook nog wat lekkers van de ouderraad. Na het buitenspelen gingen we een knutsel circuit doen. Er werden paashazen van klei gemaakt of een vogelnestje van klei met echt nestmateriaal. Ook werden er mandjes met eieren geknutseld en kuikens gemaakt van papier. Tussendoor gingen we in de hal beneden lunchen met de groepen 4, 7 en 8. Dat zag er weer heel gezellig uit en het smaakte heerlijk! Na het buitenspelen gingen we verder met het circuit. Om 2 uur gingen de kinderen met een gevulde tas naar huis. Hopelijk heeft iedereen een gezellig Paasweekend gehad.  Klik op de afbeelding om de foto’s te bekijken.

Afbeeldingsresultaat voor pasen


Gym van meester Kees

Wat een stoere meiden en jongens hebben wij in groep 3. Tijdens de gymles klimmen zij (veilig in een tuigje) gewoon een aantal meter omhoog in de touwen. Ik kan me niet herinneren dat ik dat in de jaren ’80 en ’90 deed op school. Gaaf hoor meester Kees!

Zie foto: klik hier.


Hip hop Hoera

In Hip Hop Hoera! klonken allerlei soorten muziek, afkomstig uit de hiphop en speciaal bewerkt voor jonge kinderen. Drie hiphopdansers gaven een vrolijke voorstelling waarin ze kinderspelletjes als uitgangspunt hadden genomen. Aan het einde van de voorstelling gingen de leerlingen de vloer op om samen met de energieke dansers te shaken en te grooven.

Het was een hele leuke voorstelling en eentje met inhoud. Want wat er grappig uitzag in de voorstelling was dat ook wel echt grappig? In de klas hebben we daar nog over nagepraat. Het zag er misschien wel komisch uit…. maar buitensluiten en pesten is niet oké! Weer wat geleerd! 😉


Het Singermuseum

We hebben een bezoekje gebracht aan het Singermuseum in Laren. Voor sommige kinderen was dit een spannend uitstapje. Voor het eerst naar een museum of gewoon het uitje op zich… In de klas hadden we een aantal voorbereidende activiteiten gedaan, waardoor de kinderen veel herkenningspunten hadden in het museum. Met een gids hebben we verschillende schilderijen bekeken en zelf kunst gemaakt. Het was een leuk project.


De decembermaand zit er alweer op en er zijn verschillende activiteiten geweest waarvan we foto’s hebben gemaakt. Klik hier om de foto’s te bekijken.


Sinterklaasfeest 

Ook dit jaar wist Sinterklaas de Zuidwend te bereiken. De Pieten werden met een tractor en paard met wagen gebracht. Sinterklaas was op dat moment nergens te bekennen. Gelukkig had Piet een 06 nummer van de Sint. Juf Maria ging naar haar kantoortje om de Sint te bellen. Tot haar grote verbazing zat Sinterklaas op háár stoel in het grote boek te lezen! Daarna kon het grote feest beginnen.

In de klas hebben we een speculaaspop versierd en uit het Sinterklaasboekje gewerkt. Ook had de juf een Sinterklaas(ganzen)bordspel mee genomen. Om half 11 mochten we een half uur lang met de Pieten spelen in de speelzaal. Ook was Sinterklaas erbij die dakles gaf en alle vragen probeerde te beantwoorden. Dat was me een feestje! 

Ook zo nieuwsgierig geworden naar de foto’s? Klik dan op de afbeeldingen.

             

Schoen zetten en Sint activiteiten in de klas

Maandag mochten alle kinderen hun gymschoen zetten. Dinsdagochtend stonden ze dan ook te popelen om de klas in te mogen om te kijken of de schoenen gevuld waren. Blijkbaar was Letter Piet in de klas geweest, want op de tafels lagen allemaal spelletjes uit de leeskast. Ook moesten ze een opdracht met letters uitvoeren om een stempel te verdienen op hun Elfsteden aftekenlijst. Voor de klas hebben we nieuw speelgoed gekregen voor op het plein en voor in de spelletjeskast.

’s Middags heeft juf Rumeysa handvaardigheid gegeven en hebben ze het Pietenhuis geknutseld. Dit was een samenwerkopdracht. In tweetallen hebben ze één van de vele kamers uit het Pietenhuis gemaakt. Leuk om ze zo samen te zien werken en te horen overleggen wie wat ging maken. Klik op onderstaande afbeelding voor de foto’s van deze dag. Ps. er staan ook een aantal foto’s van de gymles van maandag.


Kinderboekenweek 4 oktober t/m 18 oktober

Vanmorgen is de Kinderboekenweek officieel geopend met een hele spannende ochtend in de hal. Er was een geheimzinnig pakket van Zweinstein bezorgd. Daar zat een monsterlijk boek in. In dat boek zaten posters die verklapten waar elke klas de komende weken over gaat werken in de klas. Wij hebben als thema “Draken”.

Dat wordt lekker griezelen in de klas en natuurlijk heel veel leuke activiteiten rondom dit thema. U komt toch ook woensdagavond 18 oktober een kijkje nemen in onze klas?


Leuk dat u weer een kijkje neemt op onze site! De kinderen werken heel hard en kunnen al woordjes lezen: ik, maan,roos, vis, sok en aan. Met deze letters kunnen ze ook al wisselrijtjes lezen zoals: vis, mis, sis, is.

Als u op de foto klikt ziet u een aantal foto’s van de eerste 2 weken.


Beste ouders / verzorgers, kinderen en andere geïnteresseerden,

Welkom op de groepspagina van groep 3!

We zijn al ruim een week gestart en wat hebben de kinderen al veel gedaan en geleerd. Zo kunnen de kinderen al de volgende woordjes lezen: ik – maan – roos en vis. En met het klikklak boekje kunnen ze ook al nieuwe woordjes maken. Met schrijven hebben we de letters i – k – r – en v geleerd. De k was echt wel een moeilijke schrijfletter, maar gelukkig hoeft niet alles meteen goed. Leren is proberen! Met rekenen oefenen we het getalbeeld tot 10 en kunnen we al tot 20 tellen. Het is wel ontzettend wennen, want ineens moeten de kinderen aan hun eigen tafel zitten en hebben ze elke keer een ander lesje. Gelukkig mogen ze ook nog veel spelen en werken met het planbord, waardoor het nog een beetje op groep 2 lijkt. 

De groep telt 23 kinderen: 11 jongens en 12 meisjes. De meeste kinderen kennen elkaar al van het buitenspelen bij groep 1/2. We hebben 1 nieuwe leerling erbij. We willen Quin van harte welkom heten op de Zuidwend. Ik heb al een leuke groepsfoto gemaakt van de klas. Klik hier voor de foto.

Ik wens alle kinderen een heel fijn en leerzaam schooljaar toe. Groetjes van juf Annemieke

PicsArt_08-28-11.52.51.png wordt weergegevencartoon-children.295151516_std