Groep 1/2 B  2019 – 2020

Kinderboekenweek mee op reis

Hoe gaan we op reis wat nemen we allemaal mee? Een thema vol met reizen, vervoersmiddelen. We hebben bezoek gehad van een fietsenmaker. Dat was een interessante les. Wij weten nu hoe fietsen worden gemaakt en hebben zelf ook fietsen gemaakt. We kregen bezoek van een stewardess en een piloot. Na dit bezoek hebben we natuurlijk vliegtuigen gemaakt. Een lievelingsboek meenemen naar school hoort er natuurlijk ook bij en de juf las eruit voor. Werken, spelen, knutselen, stempelen, met de beebot werken, buiten spelen met de fietsen en dan goed opletten. Buiten stonden er verkeersborden, een stoplicht, een flitspaal en er liep zelfs nog een politieagente rond. Te leuk allemaal!! Ook hebben we verkeerspleinen gemaakt op de grond en / of op een tafel samen met groep 8. Er was ook tijd om lekker voor te lezen. Groep 8 deed dat uit hun lievelingsboek. Groep 12B is weer heel wat wijzer geworden.    

       


Welkom! Wij zijn lekker gestart in onze klas. De juf had de klas weer ingericht en het ruimer gemaakt, zodat we nog veel meer speelruimte hebben. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag hebben we juf Nicôle. Op woensdag juf Judith. Op dinsdag hebben we nog een juf. Namelijk juf Kim, zij is stagiaire onderwijsassistent. Wij hebben het nu al heel gezellig in de klas, feestje om in de klas te zijn. In de klas spelen wij in verschillende hoeken, op de matten, aan een tafel met materialen, knutselen we veel. In de kring leest de juf graag voor, dansen we op liedjes, mogen we veel vertellen, gaan we taal, rekenen, Engels doen, muziek maken met muziekinstrumenten en liedjes zingen. We spelen lekker buiten en we gymmen ook graag. We krijgen zelfs les van een vakleerkracht! Onze juffen houden ons goed bezig.

Tot de volgende keer,

Anneke, Shulamith, Quinty, Bente, Juliette, Mia, Finn, Maxim, Stijn, Boet, Luuk, Luuk, Wouter, Timo, Reno, Thomas, Lucas, Sofia, Evienne, Saar, Linne, Giulia, Laura, Bregje, Dana, rover en Juul.

Klik hier voor een mooie foto van onze klas.

Dankzij deze fantastische klas,

         voelen de juffen zich super sterk.

                 juf Judith en juf Nicôle
PicsArt_08-28-11.51.43.png wordt weergegevencartoon-children.295151516_std