Groep 1/2B  2017 – 2018

Een geslaagd schoolreisje

Op 21 juni gingen de groepen 1 t/m 7 op schoolreisje naar het Afrikamuseum en de Leemkuil. Het was een hele leuke dag. Qua weer hebben we het ontzettend getroffen! Klik hier voor de foto’s.Kinderboekenweek 2017 “Gruwelijk eng!”

Na een best wel griezelige opening van de Kinderboekenweek op het podium gaan we het in de klas hebben over het boek “De Gruffalo”. Tijdens de opening kregen wij een pakketje van de toveracademie Zweinstein.  Daar zat het boek in. We hebben meteen een thematafel ingericht in de klas en de komende weken gaan we allerlei activiteiten doen. Komt u ook woensdagavond 18 oktober een kijkje nemen in de klas? Tot dan!

     


Onverwacht bezoek… uit Engeland!

De eerste weken zitten erop… Introductie van de Engelse taal en beer Paddington. Wat een feest! Een beer in de klas die alleen maar Engels spreekt! Paddington afkomstig uit donker Peru belandde op Paddington Station in het drukke Londen. Paddington kwam aan en ontmoette de familie Brown waarbij hij in huis mocht wonen! Vanuit Engeland vertrok Paddington om een paar weken bij ons in de klas te komen! Een beer uit Engeland die ons Engels komt leren… reuze leuk ! We bedachten vragen om aan Paddington te stellen, we bespraken de route die Paddington heeft afgelegd om bij ons te komen. Net als Paddington hebben we toastjes met sinaasappel-marmelade gegeten! We hebben veel over Londen geleerd… Engelse woorden, Engelse liedjes…Dubbeldekkers gemaakt, vlaggen geverfd, beren geknipt en geplakt, Engels drop gemaakt en woorden gestempeld. Teveel om op te noemen. Vanaf nu krijgen we wekelijks Engelse les… wat een feest ! We hebben de kleuren en de dagen van de week  geleerd. Daarnaast kunnen we tot tien tellen, yes en no zeggen en lichaamsdelen benoemen… Knap, hè!

Ook kwam Engelse drop ter sprake en de koningin van Engeland. Van de schrijver van al die mooie verhalen hebben we de foto bekeken… We hebben spelletjes gedaan met woordkaarten en de letter “P’ in het zonnetje gezet. Kortom veel geleerd en veel plezier gehad!

Op naar de Kinderboekenweek… “Griezelen” staat op de planning…

We hebben er zin in!

Hartelijke groet, Nicole, Judith, Winnie en Sandra


Een frisse start…

De zomervakantie is voorbij en we zijn inmiddels weer begonnen! Nieuwe kleuters  verwelkomen we in de groep van juf Nicôle en juf Judith.

We zijn met 24 kinderen in de klas.  Juf Nicôle begeleid op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag de kleuters en juf Judith  op woensdag.  

Afgelopen week vond onze ‘gouden week’ plaats! Veel verhalen van de kinderen, de nieuwe hoeken in de klas verkennen, samen afspraken maken, de nieuwe kleuters wegwijs maken en veel kringactiviteiten waarin ‘samen’ centraal stond ! De inscholing van de nieuwe kleuters verliep prima ! Iedereen doet zijn/haar best om te helpen en samen te spelen en te werken. De verjaardagskalender is ook inmiddels klaar. Alle kleuters staan erop met een prachtige zelfgemaakte hoed ! Zo kunnen we aan alle verjaardagen denken want… feestjes vieren we graag in de groep!

De eerste gesprekken staan alweer op de agenda. Tijdens de ouderavond op 13 september 2017 stellen de leerkrachten zich voor. We bespreken de dagindeling, de thema’s en activiteiten die op de jaarplanning 2017-2018 staan en we informeren de ouders over de activiteiten die gepland staan voor de hulpouders. Hulpouders zijn onmisbaar op school… Langs deze weg wederom hartelijk dank aan de ouders die vorig jaar actief hebben meegedacht en geholpen met onderwijsondersteunende activiteiten! Wij hopen dit jaar weer op een enthousiaste groep te kunnen rekenen.

Mochten er nog vragen, opmerkingen of suggesties zijn dan zijn we persoonlijk, telefonisch of via e-mail op onze werkdagen op school bereikbaar om een afspraak te maken.

De kleuters en wij hebben zin in het nieuwe schooljaar!

Wij gaan ervan uit dat we samen een leerzaam en inspirerend schooljaar tegemoet gaan met heel veel plezier !

Hartelijke groet,

Juf Nicôle en juf Judith.PicsArt_08-28-11.51.43.png wordt weergegevencartoon-children.295151516_std