Groep 1&2A        2018 – 2019

De decembermaand

Wat een geweldige decembermaand hebben we weer gehad. Dit begon natuurlijk met  het bezoek van Sinterklaas aan de zuidwend. Terwijl we spelletjes aan het doen waren deed de goedheiligman een bezoek aan onze klas.De pieten deden enthousiast met de spelletjes mee. Er waren dit jaar wel vijf pieten, dus er was volop aandacht voor ieder kind. De kinderen waren erg vrij en durfde zelfs door de microfoon een liedje voor Sinterklaas te zingen. Sinterklaas was nauwelijks uit het land of de school en de klas was al weer helemaal in de kerstsfeer. Er werden prachtige kerstbomen geknutseld en geverfd. Kerstballen en potjes werden versierd en er werden prachtige kerststukjes gemaakt. Als afsluiting was natuurlijk het kerstdiner op school. In prachtige kleding, met glitters en zelfs lichtjes in het haar kwamen de kleuters naar school. Voor dit kerstdiner hadden de kinderen met hun ouders weer de mooiste en lekkerste hapjes gemaakt. Er werd door de kinderen dan ook ontzettend gesmuld! Tot de kinderen door groep 7 werden opgehaald voor de optocht naar buiten. Wat zorgde de kinderen van groep 7 goed voor onze kleuters en wat zongen onze kleuters ontzettend goed ons lied “Twinkel, twinkel, kleine ster”.

We hebben weer genoten van die heerlijke decembermaand. We wensen iedereen hele fijne feestdagen en een hele fijne kerstvakantie en hopen iedereen weer uitgerust en in goede gezondheid in het nieuwe jaar weer te zien!


De eerste weken

Nadat  de kleuters hun draai  hadden gevonden op school, zijn we begonnen met het thema “Het Muizenhuis” (prentenboeken van auteur Karina Schaapman). Alles staat dan ook in het teken van dit thema. We verven muizen, plakken ze van groot naar klein, we doen muizenspelletjes in de gymzaal, zingen het muizenlied, tekenen de meubeltjes in het huis van Julia en Sam en lezen uiteraard de boeken van Het Muizenhuis voor. Afgelopen week zijn we zelfs begonnen met het maken van een echt muizenhuis. De meeste dozen zijn al geverfd en de eerste kinderen zijn al begonnen met de kamertjes te behangen en de meubeltjes te maken. De muizenhuizen die klaar zijn staan bij ons in de gang en zijn prachtig geworden dus kom ze vooral bezichtigen! 


Welkom op de pagina van groep 1/2 A. We zijn net gestart en zullen binnenkort een stukje schrijven over de eerste weken!

Groetjes van juf Sandra en juf Minke


cartoon-children.295151516_std