Groep 1&2A        2017 – 2018

Een geslaagd schoolreisje

Op 21 juni gingen de groepen 1 t/m 7 op schoolreisje naar het Afrikamuseum en de Leemkuil. Het was een hele leuke dag. Qua weer hebben we het ontzettend getroffen! Klik hier voor de foto’s.


Sinterklaas

De periode van Sinterklaas is altijd een hele spannende, maar ook leuke periode. Op de Zuidwend werken wij dan aan dit thema en doen allerlei leuke activiteiten. De foto’s laten zien hoe druk de kinderen bezig zijn geweest met verlanglijstjes maken, het bezoek van de rommelpieten en het sinterklaasfeest op school.


Herfst 

Wat is de herfst toch een leuk seizoen! In de klas hebben we gewerkt over het thema herfst. Als u op de foto klikt kunt u nog een aantal foto’s bekijken.


Kinderboekenweek 2017

            

Tijdens de opening van de kinderboekenweek kregen wij een pakketje van Zweinstein. Daar zat het boek “Dit is een boek vol monsters” in. De komende weken zullen wij werken over dit thema. U komt toch ook tijdens de kijkavond op woensdag 18 oktober?

Klik hier voor de foto’s.


Inloop 

Tijdens de inloop mogen de papa’s en mama’s een activiteit doen met hun kind. 


Benieuwd wie er in deze groep zit? Klik dan hier voor de groepsfoto.


Een frisse start…

De zomervakantie is voorbij en we zijn inmiddels weer begonnen! Nieuwe kleuters verwelkomen we in de groep van juf Winnie en juf Sandra. Sofie Dop, Tycho Poort en Viktor Mons komen wennen. Luna en Bram Verzeilberg zijn inmiddels vier jaar en mogen nu “echt” naar school! Behalve de komst van nieuwe kinderen verwelkomen we ook een nieuwe juf in groep 1-2 A. Juf Sandra begeleidt op maandag en dinsdag de kleuters en Winnie is op woensdag, donderdag en vrijdag in de groep 1-2 A.  

Afgelopen week vond onze ‘gouden week’ plaats! Veel verhalen van de kinderen, de nieuwe hoeken in de klas verkennen, samen afspraken maken, de nieuwe kleuters wegwijs maken en veel kringactiviteiten waarin ‘samen’ centraal stond! De inscholing van de nieuwe kleuters verliep prima! Iedereen doet zijn/haar best om te helpen en samen te spelen en te werken. De verjaardagskalender is ook inmiddels klaar. Alle kleuters staan erop met een prachtige zelfgemaakte ballon! Zo kunnen we aan alle verjaardagen denken want… feestjes vieren we graag in de groep!

De eerste gesprekken staan alweer op de agenda. Tijdens de ouderavond op 13 september 2017 stellen de leerkrachten zich voor en maken we kennis met de nieuwe klassenouders. We bespreken de dagindeling, de thema’s en activiteiten die op de jaarplanning 2017-2018 staan en we informeren de ouders over de activiteiten die gepland staan voor de hulpouders. Hulpouders zijn onmisbaar op school… Langs deze weg wederom hartelijk dank aan de ouders die vorig jaar actief hebben meegedacht en geholpen met onderwijsondersteunende activiteiten! Wij hopen dit jaar weer op een enthousiaste groep te kunnen rekenen.

Mochten er nog vragen, opmerkingen of suggesties zijn dan zijn we persoonlijk, telefonisch of via e-mail op onze werkdagen op school bereikbaar om een afspraak te maken.

De kleuters en wij hebben zin in het nieuwe schooljaar! 

Wij gaan ervan uit dat we samen een leerzaam en inspirerend schooljaar tegemoet gaan met heel veel plezier!


Hartelijke groet, 

Winnie Wieland en Sandra de Ridder

 


cartoon-children.295151516_std